Inga Coopvitlökar i jorden.

 
 
En mulen och vindstilla dag och jag gick ut och planterade mina fina inköpta vitlöksklyftor. Jag hade valt ut de allra finaste vitlökarna på Coop.
 
 
Satt i växthuset med en kopp kaffe. Jag tittade på nyplanterat och tänkte -"det är kanske bäst att googla lite på "plantera vitlök". Då stod det så här:
 
 Om du planterar en lök direkt från livsmedelsbutiken följer två nackdelar: dels kan de vitlökarna bära på virus eller annan smitta som riskerar att hamna i din jord, dels blir resultatet inte alls bra eller uteblir helt eftersom löken kan vara preparerad för att inte gro.
 
Ja det var ju bara att plocka upp de små klyftorna ur jorden och bära in dom till köket igen. Men jag åkte ut till Plantagen och köpte mig en påse "riktiga" vitlökar för det hade ju startat ett sug att få ha ett par krukor fulla med små klyftor.
 
 
Så här ska det se ut och nu börjar jag om.

Redan mitten på oktober 2016

Det går inte an att vara t.ex. pelargonia och stå kvar i växthuset när graderna kryper närmare och närmare mot noll och dagarna blir kortare och kortare.
 
I dag har jag med hjälp av Lasse packat krukor och daliaknölar i flyttlådor som fått flytta in i gäststugan. Även fina citronträdet står där inne nu och jag håller tummarna för att det ska klara långa kalla vintern.
 
 
Dammsugaren kom väl till pass för att suga upp fjärilar, skalbaggar, humlor och annat smått som förirrat sig in och inte hittat ut igen.
 
 
Björken lyser gul när en blek sol för en kort stund strålade ner över vår skog. Cylindern som stänger och öppnar takfönstret har Lasse skruvat ner för att den inte ska frysa sönder. Hua....tänk att vi har den årstiden framför oss.
 
 
Här hänger fuchian som blommade så fint på altanen i somras.
Den ska ochså få komma in på vinterförvar.
 
 
Så tog vi en fika och ute blåste det kors å tvärs men här inne var det stilla.
 
Jag tog in ett fat som stod ute på ett bord. Titta här så kul mönster "någon" har gjort i smutsen. Jag undrar om det kan vara en snigel med sitt hus på ryggen.
 
 
 

RSS 2.0